Wat is de Groene Vink?

Wat is de Groene Vink?

De Groene Vink is een kwaliteitsborging voor softwareleveranciers die werken met iStandaarden. iStandaarden is de naam voor vijf landelijk vastgestelde informatiestandaarden in de zorg en ondersteuning: iWlz, iWmo, iJw en iPgb. De Groene Vink geeft de zekerheid dat de berichten die binnen hun software systeem gegenereerd worden, in orde zijn. De Groene Vink is geen officiƫle certificering of keurmerk van het softwaresysteem, maar een erkenning dat de software berichten genereert die aan de eisen voldoen.

Groene vink

iStandaarden-releases voor de Groene Vink 2019

In 2019 kunnen softwareleveranciers voor verschillende releases van iStandaarden een Groene Vink behalen. Dit zijn: iWmo 2.3 en iJw 2.3. Software met een Groene Vink levert een bijdrage aan de verhoging van de kwaliteit van zorg en ondersteuning. Elke softwareleverancier die een Groene Vink behaalt, weet zeker dat de software kan werken met de nieuwe informatiestandaarden iWmo 2.3 en iJw 2.3. Voor een leverancier is het dus belangrijk om deze Groene Vink te behalen.

Betekenis van de Groene Vink naast een bericht

Behalve dat de groene vink een teken is dat een bedrijf aan bepaalde standaarden voldoet, is het ook een symbool dat veel gebruikt wordt. Een goed voorbeeld hiervan zijn chat applicaties. In Whatsapp wordt het symbool bijvoorbeeld ook gebruikt. Een groene vink wil zeggen dat het bericht goed is verzonden. Twee groene vinken kunnen twee betekenissen hebben. De eerste betekenis is dat in groep conversaties laat de tweede groene vink zien dat de server het bericht heeft ontvangen. Een tweede betekenis van een tweede groene vink bij een 1-op-1 conversatie kan zijn dat het bericht is binnengekomen bij de ontvanger.

Waarom een groene vink?

Waarom een groene vink vaak als symbool wordt gebruikt, is relatief eenvoudig uit te leggen. De kleur groen wordt vaak als positief beschouwd in de westerse samenleving. Bovendien is de vink ook een symbool dat veel wordt gebruikt wanneer iets voldaan is. Vandaar dat je dit symbool vrij veel tegenkomt en verschillende betekenissen kan hebben. Ben jij benieuwd naar alle verschillende mogelijkheden met de Groene Vink? In dit geval is het aan te raden om voldoende research te doen. Vergeet echter niet om je zoekopdracht te specificeren, omdat er zoveel verschillende betekenissen aan de term verbonden zijn. Door goed na te denken over je zoekopdracht, kun jij er zeker van zijn dat je direct bij de juiste groene vink uitkomt. Dit is wel zo prettig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *