Traprenovatie met bekleding in laminaat

Traprenovatie met bekleding in laminaat

Trap bekleding laminaat

Is je trap aan renovatie toe? Dat kan op meerdere manieren. Een trap bekleding laminaat is niet alleen mooi maar ook duurzaam. Daar waar hout lange tijd de meest gebruikte manier was om je trap in een nieuw kleedje te steken, heeft laminaat als trapbekleding zijn achterstand meer dan goedgemaakt. Met laminaat als bekleding maak je je trap niet alleen mooier, maar zeker ook veiliger. Laminaat is uitstekend voor de renovatie van trappen, ook met een beperkt budget. Laminaat is namelijk veel voordeliger dan (massief) hout. Laminaat heeft daar boven op dezelfde natuurlijke uitstraling en is zo steeds moeilijker van echt hout te onderscheiden. Wat zijn de andere voordelen van laminaat als trapbekleding?

Soorten laminaat als trapbekleding

Koos je voor laminaat als trapbekleding? Dan heb je de keuze tussen HPL en CPL-laminaat. Er is vrijwel weinig of geen verschil in uiterlijk tussen de twee soorten laminaat. Beiden worden geplaatst op de treden van je trap. Vergeleken met CPL-laminaat zijn variant HPL-laminaat een dikkere toplaag. Dat heeft als voordeel dat dit soort laminaat als trapbekleding beter bestand is tegen slijtage waardoor zijn levensduur aanzienlijk verlengd wordt.

Laminaat als trapbekleding is onderhoudsvriendelijk

Dit materiaal is zeer onderhoudsvriendelijk en kan dus uitstekend gebruikt worden als trapbekleding bij het renoveren van je binnenhuistrap.  Laminaat is een kleurvast materiaal, vraagt dus geen verflaag zoals bij hou wel het geval is. Je maakt je trapbekleding uit laminaat makkelijk schoon met een vochtige spons of een zachte microvezeldoek.

De voordelen van laminaat als trapbekleding

Laminaat wordt als trapbekleding tijdens de renovatie van trappen veel gebruikt. Daar zijn vele redenen voor. De belangrijksten zijn:

  • Is eenvoudig te plaatsen door over op de traptreden aan te brengen
  • Geschikt voor de meeste soorten trappen
  • Ruime keuze uit meerdere modellen, patronen, kleuren en kleurencombinaties
  • Laminaat is opvallend onderhoudsvriendelijk
  • Weerstaat uitstekend aan slijtage en heeft dus een lange levensduur
  • Vraagt weinig tijd, want er is geen vervelend breekwerk voor nodig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *