Tai Chi Den Haag

Tai Chi Den Haag

iedereen kent het wel dat moment dat je volledig in het moment bent en niet bent afgeleid door vervelende gedachten of door anderen dingen in de omgeving. Dit moment is een mindful moment. Dit is heerlijk om te ervaren, eigenlijk zouden wij dit als mens vaker moeten hebben. Dit is namelijk het tegengestelde van piekeren. Piekeren verhoogd de kans op angsten en depressies terwijl mindful momenten deze juist laten afnemen. Dit is ontzettend belangrijk om te beseffen. Zorg er dus voor dat je vaker mindful momenten hebt. Het is heerlijk om de geest stil te hebben en maximaal te genieten van de omgeving. Eigenlijk is dit mindfulness, maar wat is mindfulness precies en hoe kun je vaker mindful door het leven gaan? In dit artikel wordt daar dieper op doorgegaan, het is dus belangrijk dat je dit artikel zorgvuldig doorleest.

Wat is mindfulness

Mindfulness is letterlijk volledig bewust zijn van de huidige ervaring. Je kunt van het woordt mindfulness vergelijken met de woorden opmerkzaamheid en aandachtigheid. Het is ontzettend belangrijk dat je focus in het leven hebt en met volle aandacht ergens mee bezig kunt zijn. Denk hierbij maar aan sporters. Zij kunnen alleen optimaal presteren als zij met volle aandacht in het moment zijn. Dit is super belangrijk, ook als je aan het werk bent of als je aan het studeren bent. mensen die snel afgeleid zijn zullen dan ook veel problemen ervaren met mindful momenten. Mindfulness kan je helpen intenser en bewuster te leven, dit is ontzettend belangrijk. Als je intenser en bewuster kunt leven dan kun je beter door het leven gaan en heb je minder last van piekeren. Piekeren is een groot probleem als je dit vaak doet. De kans op depressies en angst worden vergroot, het is dus belangrijk dat je dit onder controle krijgt. Dit kun je doen door middel van mindfulness.

Tai Chi

Voor sommige mensen is het heel moeilijk om in het moment te zijn, zij hebben hier extra hulp bij nodig. Vaak helpt fysieke activiteit hierbij. Mensen zeggen ook wel eens dat ze zich vrij voelen na het sporten. Dit is meer dan logisch omdat je bij intensieve sport even heel aandachtig bezig bent geweest in het moment. Dit is precies wat Tai Chi doet. Deze zorgt ervoor dat je door middel van fysieke activiteit volledig in het moment bent. Bij Tai Chi in Den Haag staat lichaamsbewustzijn centraal. Tai Chi is echt geweldig om tot rust te komen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *