Gebruik maken van testing bots

Gebruik maken van testing bots

Wanneer je software of andere producten produceert, is het belangrijk dat deze producten ook uitvoerig getest worden. Pas als een programma naar behoren werkt, kun je het echt op de markt uitbrengen. Om programma’s te testen worden meestal mensen ingehuurd. Het nadeel hiervan is echter dat deze mensen ook betaald moeten worden. Het kan soms vrij lang duren voordat een product uitvoerig getest is. Bovendien worden er meestal meerdere testers ingeschakeld om een product echt goed te testen. Tegenwoordig is er echter een alternatief, namelijk testing bots. Dit zijn AI systemen die zo ontworpen zijn dat ze het programma voor je kunnen testen. Testing bots zijn intelligent, oftewel ze leren van hun eigen ervaringen. Dit laatste is belangrijk, want zo kan het programma pas écht uitvoerig getest worden.

Zijn testing bots een alternatief voor werknemers?

Als je momenteel werknemers in dienst hebt om jouw producten te testen, is het verstandig om na te gaan of testing bots daadwerkelijk een alternatief vormen. Dit is vooral afhankelijk van welke testing bots je gebruikt. Niet alle bots zijn even intelligent en meestal zijn de bots slechts een aanvulling. Het is verstandig om je programma’s altijd ook door mensen te laten controleren. In de eerste stadiums kan het echter wel fijn zijn als je het programma door een bot kunt laten testen.

Testing botsTesting bots aanschaffen

Je kunt testing bots op verschillende plekken aanschaffen. Het is aan te raden om eens goed na te gaan welk bedrijf de beste testing bots verkoopt. Het ontwerpen van een testing bot is niet eenvoudig en als je zelf een software ontwikkelaar bent, zal je dit vast en zeker inzien. Verdiep je daarom altijd goed in een testing bot voordat je deze aanschaft. Pas als je een compleet beeld hebt, is het verstandig om op aanschaf over te gaan.

Een testing bot kan vrij duur zijn, je haalt de investering er echt wel uit. Een testing bot zal je software namelijk razendsnel kunnen testen. Bovendien kan een bot aan één stuk door werken. Zo heeft een testing bot bijvoorbeeld geen nachtrust nodig, in tegenstelling tot personeel. Zo kun je software zelfs ‘s nachts laten testen door de testing bots, waardoor het team overdag ruimte heeft om de software te verbeteren. Het is zeker geen slecht idee om eens na te gaan welke mogelijkheden er allemaal zijn. Testing bots kunnen in ieder geval een ware toevoeging vormen voor je bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *