Relatietherapie

Relatietherapie

Ons huwelijk voor de relatietherapie

Mijn vrouw en ik zijn inmiddels al 20 jaar bij elkaar. De eerst 15 jaar hadden we nergens last van, echter hebben daarna 4 jaar lang last gehad van een hoop ellende. We hadden ruzie om de kleinste dingen en vertrouwde elkaar niks meer toe. Eigenlijk was onze relatie in deze vier jaar echt slecht. Het enige wat we vaak nog samen deden was naast elkaar slapen, seks was er nauwelijks in die tijd. Het verminderen van de hoeveelheid seks zorgde ook weer voor andere spanningen. Zo was ik een lange periode erg opgefokt op mijn werk. Een collega van mij merkte dit dan ook op. Hij vroeg me wat er aan de hand was en nadat ik een aantal keer het antwoord niks had gegeven hield hij nog steeds niet op. Ik besloot toen maar om het hem te vertellen. Hij vond het erg vervelend voor me en vertelde me dat hij misschien wel de oplossing had voor ons. In zijn ogen was de beste optie relatietherapie. Ik heb dit toen ook met mijn vrouw besproken.

Relatietherapie

Nadat mijn collega dit advies gaf, heb ik het uitgebreid met mijn vrouw besproken. Na dit lange gesprek kwamen we tot de conclusie dat we toch niks meer te verliezen hadden en dat we relatietherapie als laatste redmiddel zagen. We hebben toen een afspraak gemaakt bij een praktijk die gespecialiseerd was in relatietherapie. Toen we hier voor de eerste keer kwamen was het erg ongemakkelijk en waren we beiden erg stil. Echter een aantal sessies later werd de relatietherapie steeds heftiger. Het was soms zo erg dat we aan het bekvechten waren. Deze uit de hand gelopen sessies zorgden er uiteindelijk wel voor dat de relatietherapie een succes werd. Tijdens deze ruzies vertelden we elkaar een hoop ergernissen en deze ergernissen schreef de therapeut dan ook op. Na de ruzie bespraken we deze punten dan ook uitgebreid, alleen dan op een rustige manier.

Ons huwelijk na de relatietherapie

In de tussentijd zijn we alweer een jaar verder en ik moet zeggen dat de relatietherapie ons echt goed heeft gedaan. We hebben het weer erg fijn samen en doen weer een hoop leuke dingen. Daarnaast hebben we bijna geen ruzies meer en hebben we weer regelmatig seks. Mijn vrouw en ik kunnen dan ook met trots zeggen dat deze relatietherapie ons echt uit de ellende heeft geholpen. Ons huwelijk is eindelijk weer wat het tien jaar geleden ook was.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *