Glazen plafond

Glazen plafond

Glazen plafond

 

 

Nee, we lachen niet als je bij de term glazen plafond daadwerkelijk aan een plafond van glas denkt. Misschien zijn ze er zelfs wel. De uitdrukking glazen plafond staat echter voor iets heel anders: de achterstelling van de vrouw in het bedrijfsleven en dan met name in de top van het bedrijfsleven. Net als ze denken een belangrijke positie in de top van een bedrijf in te kunnen nemen, stoten ze hun hoofd tegen het glazen plafond. Een plafond waar de vrouw maar geen grip op lijkt te krijgen.

 

Topposities binnen het bedrijfsleven

Het glazen plafond verhindert dat er meer vrouwen in de top van het bedrijfsleven komen. Nadat eerst mannen alleen de dienst uitmaakten, werden later steeds meer vrouwen serieus genomen als het ging om topposities binnen het bedrijfsleven. Dat was al pure winst voor de vrouw, die zich tot dat moment een ondergeschikte rol aan moesten laten meten. Maar; ondanks het feit dat er in de zoektochten naar topmanagers ook met vrouwen gesproken werd, bleven de beste posities toch richting de mannen gaan. En dat terwijl de vrouwen soms zelfs significant betere kwalificaties hadden ten opzichte van de man.

 

Aantal vrouwen in de top blijft mager

Het glazen plafond is iets ongrijpbaars, want geen enkele sollicitatiecommissie zal ooit toegeven dat iemand een positie niet krijgt vanwege het feit dat iemand vrouw is. Het blijft dus hangen in een zweem van discriminatie op basis van sekse. Er zijn mensen die stellen dat het glazen plafond er al lang niet meer is. Dat vrouwen net zo veel kansen krijgen als de man en op dezelfde onderdelen beoordeeld worden. Desondanks blijft het aantal vrouwen in de top mager afsteken bij het aantal mannen.

 

Mannen wijzen naar de afwezigheid van de zwangere vrouw

Ook nu nog speelt het glazen plafond nog steeds. Onlangs kregen met name tech-recruiters voor leidinggevende posities er genadeloos van langs toen bleek dat zij in hun zoektocht naar nieuwe leidinggevenden de vrouw lieten liggen. Terwijl die toch ook graag furore willen maken binnen de technologische wereld. Overigens is een van de argumenten die gebruikt wordt als een man weer eens de voorkeur krijgt boven een vrouw het moederschap. Vrouwen kunnen zwanger raken en dientengevolge lang uit de roulatie blijven. Bovendien zouden ze standaard minder willen werken om zo een deel van de opvoeding van hun kind op zich te kunnen nemen. Vrouwenorganisaties bestrijden dit weer en blijven wijzen naar dat ongrijpbare glazen plafond.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *