Flower export

Flower export

Flower export

 

 

Ben jij ook zo een fan van mooie bloemetjes? Dan is dit artikel zeker wat voor jou want hier ga ik van alles vertellen over bloemen en de export die daarbij hoort. De flower export is erg groot vooral in nederland. In 2018 was alleen de exportmarkt van bloemen in nederland al 4,3 miljard waard. De bloem teelt bestond al best lang maar de sierteelt werd pas echt een industrie in de late 19e eeuw. Tegenwoordig is de bloemenindustrie een dynamische, wereldwijde, snelgroeiende industrie die aanzienlijke groeicijfer ziet. De bloemenindustrie bestaat plat gezien uit 3 componenten de telers, de groothandelaren en de detailhandelaren. Nu ik wat over de industrie heb verteld ga ik verder over het vervoer de bloemen. De meeste bloemen worden plat verpakt in dozen.

 

De bloemen in de flower export

Hierdoor kunnen grote hoeveelheden aan bloemen worden verpakt in kleine ruimtes. Bijvoorbeeld in vliegtuigen of vrachtwagens. Maar niet elke bloem kan zonder water worden vervoerd. Sommige bloemen overleven niet lang zonder water. Deze bloemen worden met een eigen waterreservoir vervoert die dan vast aan de steel zit. Bloemen die niet lang zonder water kunnen zijn bijvoorbeeld orchideeën, gerbera’s en waterlelies. Sommige bloemen vooral de grotere en duurdere tropische bloemen worden vaak in emmers met water vervoert. Deze transportkosten zijn natuurlijk veel hoger. Sommige telers snijden en verpakken de bloemen al op hun kwekerijen en sturen ze direct naar de consument. Als ze niet direct naar de consument worden gestuurd worden de bloemen vaak verzonden naar verpakkingsbedrijven.

Nu ik een beetje heb verteld over hoe het nou gaat over de industrie en de export van de bloemen. Wordt het maar is tijd om een beetje te vertellen over de bloem zelf. Laten we beginnen met de vraag wat is een bloem nou eigenlijk? De meeste mensen denken dat een bloem een plant is. Maar dat is niet zo. Een bloem is slecht een onderdeel van de plant waarin de organen voor geslachtelijke voortplanting bij elkaar staan. De meeste bloemen bestaan uit 5 hoofdcomponenten namelijk de bloembodem, de kelkbladen (sepalen), de kroonbladen (petalen), de meeldraden (androecium), en de stamper (pistillum). Nederland exporteert heel erg veel bloemen. Het meeste van de hele wereld zelf. De meeste bloemen die nederland verhandeld zijn de Roos, Tulp, Chrysant, Zonnebloem, Amaryllis, Gerbera, Alstroemeria, Anjer en de Lelie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *