Een echte wild poelier in Voorschoten.

Een echte wild poelier in Voorschoten.

Wild poelier Voorschoten

Kip, kip en nog eens kip. Iets waar heel veel mensen de laatste jaren steeds meer van gaan houden en steeds meer gaan eten. Door de komst van de grote fastfoodketens is het een uitdaging geworden voor de lokale poelier om zij of haar brood nog op een leuke manier te verdienen. In dit artikel gaan we het hebben over een wild poelier in Voorschoten die een heel erg mooi verhaal heeft bij het werk dat die doet. Dit verhaal wordt besproken in de tekst en we gaan er dieper op in wat een poelier eigenlijk doet. Schroom niet en neem een kijkje, wie weet sta jij wel over een aantal uurtjes bij de plaatselijke poelier om een lekker stuk kip uit te zoeken.

Om de wild poelier uit voorschoten even te introduceren hebben we een mooie inleiding voor hem geschreven. De wild poelier stemt er mee in en vond het verhaal meeslepend. Nog een extra hint om dit artikel tot de laatste punt te lezen. Laten we van start gaan en kijken hoe het eigenlijk allemaal in werking is gegaan.

 

Poelier uit Voorschoten

De poelier uit Voorschoten zat vroeger op de middelbare school en was niet zo heel erg goed in de taalvakken en rekenvakken. Iets wat hem wel interesseerde was het werken met zijn handen, dit wordt ook wel handvaardigheid genoemd. Zijn allergrootste interesse lag bij de biologie. Dan gaan we niet kijken naar de planten en het moeras, de leerling had interesse in de anatomie van de dieren, het vee. Toen hij van de middelbare school afging is hij naar de slagersopleiding gegaan. Hij wilde zijn hart achterna en ging met veel energie de schoolbanken in. Na een aantal jaar kreeg hij de titel slager. De slager werd gefascineerd door het wild en begon te jagen op dieren, wel in een zone waar het mocht en met een aantal vergunningen op zak. Het jagen ging de poelier zo goed af dat hij een overschot had aan vlees, met name kip. Kippen waren zijn specialiteit, toen hij dit merkte heeft hij besloten om door het leven te gaan als poelier. Een poelier is iemand die met name kip verkoopt, alle andere soorten vlees zijn ook verkrijgbaar. De methode waar de poelier uit voorschoten het mee deed was nogal exclusief. De poelier bracht wild vlees naar zijn zaak. In het begin zorgde dit voor ophef maar de klanten begonnen het steeds meer te waarderen en zagen er heil in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *