Conscious Fashion steeds populairder

Conscious Fashion steeds populairder

Iedereen weet wel wat Fashion is, misschien heb je ook wel eens van Fast fashion en Conscious fashion gehoord. Zo niet is dat uiteraard geen probleem omdat dit eigenlijk nog een best weinig besproken onderwerp is. Fast fashion staat eigenlijk voor een snelle en vlot bewegende mode-industrie die eigenlijk weinig tot geen rekening houdt met de (rest van de) wereld. Conscious fashion is eigenlijk precies het tegenovergestelde, de industrie van deze kleding houdt juist wel rekening met de wereld en alle mensen die hierop leven.

Conscious fashion

Wat betekent Conscious fashion in de modewereld?

We weten nu wat Fast fashion en Conscious fashion betekent en daarnaast ook wat het verschil hiervan is. Wat voor betrekking heeft dit op de wereld van mode? Mode is eigenlijk een heel breed onderwerp en voor iedereen een beetje verschillend. Als iets ‘in de mode’ is dan wordt dit als populair en vaak ook aantrekkelijk gevonden door veel mensen. Vroeger werd mode gecreëerd en voorgeschreven in speciale modehuizen. Nu wordt dit echter zelf gecreëerd door mensen op straat door middel van hun kledingstijl en hun gedachte van mode. Wat ook steeds vaker het geval is, is dat de mode van vroeger of een aantal jaren geleden terug komt in deze tijd en dit vervolgens zorgt voor een rage. Conscious en andere milieuvriendelijke fashion betekent tegenwoordig steeds meer in de modewereld dan bijvoorbeeld Fast fashion. Dit komt door de komst van de groene wereld, een wereld waarin mensen bewust zijn dat ze goed moeten omgaan met de wereld. Fast fashion past, volgens veel mensen, niet meer in deze tijd en vinden dat dit onaantrekkelijk wordt. Conscious en andere milieuvriendelijke fashion is populair door deze gedacht. De achtergrond van de kleding wordt belangrijk doordat mensen zuinig en bewust willen omgaan met de wereld. Echter vinden mensen steeds vaker de prijs van een kleding minder schokkend als ze weten dat ze een product kopen dat bij de productie niet slecht is voor de wereld.

 

Modeshow steeds vaker met Conscious fashion

Modeshows worden steeds vaker gelopen moet de gedachte van milieuvriendelijke kledingproductie. Mensen vinden dit steeds belangrijker en zijn overtuigd dat dit in de toekomst noodzakelijk is voor de kledingindustrie. Belangrijke modecentra die hier ook hun graantje van meepikken liggen onder andere in Parijs, Milaan, Londen en uiteraard New York. Hier laten de belangrijkste en meest bekende ontwerpers hun kleding zien door het laten lopen over de catwalk van hun modellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *